Kohteet >

Näköalatie 897

Näköalatie 897

93280 Pudasjärvi

Loma-asunto, Syöte, Pikku-Syöte
60 m², Tupakeittiö, kaksi makuualkovia, parvi, khh, ph, sauna, pihatalo, varasto

Mh. 165 000 €

Ladataan kohteen kuvausta...

Perustiedot

Kohdenumero

333

Kohdetyyppi

Loma-asunto

Sijainti

Näköalatie 897

Kaupunginosa

Syöte, Pikku-Syöte

Kiinteistötunnus

615-408-19-4

Huoneluku

Tupakeittiö, kaksi makuualkovia, parvi, khh, ph, sauna, pihatalo, varasto

Kerrosmäärä

1

Tontin omistus

Oma

Lämmitysjärjestelmä

Sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu, varaava takka.

Vapautuminen

Sopimuksen mukaan

Pinta-alat

Pinta-ala

60 m²

Kokonaispinta-ala

70 m²

Muu ala

31,40 m²

Muu ala lisätiedot

Rakennuslupapiirrosten mukaan päärakennuksen huoneistoala 60 m2, parvi 11 m2 (lattiapinta-ala 18 m2) ja rakennusala 70 m2. Tontilla on lisäksi varastorakennus noin 20 m2 sekä pihatalo-kesäkeittiö, kerrosala 11,4 m2 (muu pinta-ala yhteensä noin 31,4 m2). Edellä mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.

Tontin / tilan pinta-ala

11 973 m²

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta

165 000 €

Kiinteistövero

463,72 €

Muut maksut

Kaupan kustannukset: ostaja vastaa lainhuudon kustannuksista 161 eur, varainsiirtoverosta 3 % kauppahinnasta sekä kaupanvahvistajan kulusta (128 eur puolitettuna myyjän kanssa.).

Energiankulutus

7625 kWh / vuosi 2022.

Kiinteistö ja rakennukset

Tehdyt korjaukset

Myyjän ilmoituksesta, asuntoon tehdyt korjaukset: Päärakennuksen vesikatto: * Poistettu linnun nokka ja uusittu 3 peltiä, joissa oli hivenen heittoa harjan jaossa. Kapparin Apu teki työn, noin vuonna 2019. * Lumiesteet repeytyneet maahan, ruuvit katki ja repeytyneet. Asennettu uittopelti 62 cm leveä. lumiesteet uusittu ja asennettu n. puoliväliin lapetta. Tämä noin vuonna 2020. Päärakennus: * Lukot rimmattu kahteen kertaan, pesät vaihdettu ja putsattu ovesta toiseen. toisella kerralla vaihdettu lukkoremontin tekijä LukkoMatti. Systeemi on ASSA2000 - turvalukot kaikissa ovissa. (varastossa myös). * Vesihanat ja vc-pytyn päivitys 2022, LVI-Taivalkoski (Timo) * Vesipaine pumppu hankinta ja asennus LVI-Taivalkoski (Timo) 2021. Sähkötyö Kivelä Hannu. * Talo maalattu 2018, val + har, Pesiölä Oy * Ikkunoiden valaisin putket- ja sytyttimet vaihdettu 2022, itse tehty * Ilmalämpöpumppu hankinta ja asennus 2021, Kivelä Hannu (70 -140 m2 tehoalue) * Perustuksen pintarappauksessa lievää murenemista havaittu * Sulaketaulussa oli oikosulku 2010. S-Sähkö Juho Riihiaho korjasi vian * Ilmastoinnin suojahuppu lintallaan, korjautuu kesällä 2023. * Lapetikkaiden kiinnitys korjattu. * huppu katolle uusittu. * Piipun juurelle tuleva harjapelti uusittu (asennus on tehty alunperin oikein, kosmeettinen reikä mainittiin kuntotarkastuksessa. Nykyisin tekotapa on aivan samanlainen). * Kuntotarkastuksen suosituksen mukaiset korjaukset tehty 5/2023. * Tien puolen vesikouru uusitaan viikolla 22 * Ulko-ovi terassille, yläosassa näkyy kosteusjälkiä. Oven päälle ulkopuolelle on tehty lippa, joka estää lumen tuiskuamisen oven päälle. Piharakennukset: * Laavun pintakäsittely 2022 * Kesähuone VillaPike hankinta + perustuksen teko 2021. Esa Särkelä Ky. Kesähuone CelloSundvall 11,4 m2 / Keskolta * Portaat valmistettu ja asennettu 2022, itse tehty * Pihavarasto pintakäsittely 2022, itse tehty Piha ja metsä: * Metsän siistaus tehty Metsänhoitoyhdistyksen ohjauksessa, Eero Honkanen teki "hyvän puiston".

Lisätietoja rakennusoikeudesta

Pudasjärven kaupunki, rakennusvalvonta, Puh. 040 826 6575.

Ranta

Ei rantaa

Liittymät

Caruna sähköliittymä. Käyttövetenä Syötteen vaarojen raikas lähdevesi (viiden kiinteistön yhteinen). Suodattimen vaihtovuoro tällä kiinteistöllä viiden vuoden välein. Jätevesijärjestelmänä kaksi kaivoa ja imeytyskenttä, lakisääteinen.

Liittymien lisätiedot

Energiankulutus: Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisessä käytössä ollut vuonna 2022 aikana keskimäärin 7368 kWh. Vuonna 2019 kulutus oli 9459 kWh, vuonna 2020 9000 kWh, vuonna 2021 9493 kWh. Aikavälillä 2020/05 - 2021/09 kohde on ollut vakituisessa asuinkäytössä covid-19 seurauksena. Vapaa-ajan asunnon sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta,  vapaa-ajan asukkaiden määrästä, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta. Lämmityskustannuksia vähentää ilmalämpöpumpun käyttäminen ja puulla lämmittäminen.

Kaavoitus

Yleiskaava

Lisätietoja kaavoituksesta

Syötteen yleiskaava, RA-3 -alue. Loma-asuntoalue, joka on tarkoitettu harvalle loma-asuntorakentamiselle. Alueella sallitaan vain vähäinen, ympäristön huomioiva lisärakentaminen. Lisätietoja: Pudasjärven kaupunki, rakennusvalvonta, Puh. 040 826 6575.

Kiinteistön lisätiedot

VALTION ETUOSTO-OIKEUS Kiinteistö saattaa sijaita valtion etuosto-oikeusalueella (kiinteistön omistaja ole varmistanut asiaa Maanmittauslaitokselta). 1.1.2020 on tullut voimaan laki koskien valtion etuosto-oikeutta eräillä alueilla. Etuosto-oikeudella tarkoitetaan valtion oikeutta lunastaa myyty kiinteistö, määräosa kiinteistöstä tai määräala. Valtiolla on etuosto-oikeus vain sellaisiin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat tai joiden osa sijaitsee 1) maakunta-, yleis- tai asemakaavassa Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen tarpeisiin osoitetuilla alueilla tai enintään 1000 metrin etäisyydellä niistä, 2) enintään 1000 metrin etäisyydellä viestiasemista, tutka-asemista, lentopaikoista tai satamista, jotka palvelevat Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen vesi- tai ilmailuliikennettä, ja 3) enintään 1000 metrin etäisyydellä muista Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen käytössä olevista kiinteistöistä, jotka edellyttävät suoja-aluetta. KUNNAN ETUOSTO-OIKEUS Kunnalla on tietyin edellytyksin etuosto-oikeus kunnan alueella sijaitsevan kiinteistön kaupassa. Kunta voi kuitenkin käyttää etuostoa vain maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten. Etuosto-oikeutta ei ole, jos myyty kiinteistö tai myydyt kiinteistöt käsittävät 5000 m2 tai sitä vähemmän tai aviopuolisoiden välisissä kaupoissa, sekä myyjän ja hänen mahdollisen perillisensä tai tämän puolison välissä kaupoissa. KIINTEISTÖHANKINNAN LUVANVARAISUUS 1.1.2020 astui voimaan laki eräiden kiinteistöhankintojen luvanvaraisuudesta. EU-ja ETA-alueen ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen on saatava puolustusministeriön lupa kiinteistön hankintaan Suomessa. Lupa voidaan myöntää ennen luovutusta tai sen jälkeen, ja lupaa on haettava ennen luovutusta tai kahden kuukauden kuluessa kaupanteosta.

Energialuokka

eivaadita

Rakennusmateriaali

Puu, kappaletavara. Rakennustapa nähtävillä lupakuvissa.

Rakennusvuosi

1996

Lähipalvelut

Koulu

Syötteen alakoulu 3 km

Kauppa

Tunturi Market 6,6 km, Syötekylän kauppa 3,6 km

Yhteydet

Linja-autopysäkki 3 km

Tilat ja säilytys

Keittiö

Jääkaappi, pakastin, uuni, liesi, liesituuletin, astianpesukone, kaappimikroaaltouunille.

Keittiön lattia

Lauta

Keittiön seinät

Paneeli

Makuuhuoneet

Rakennuksessa on kaksi makuutilaa tuvan yhteydessä. Makuutilat on tarvittaessa mahdollista erottaa omiksi huoneikseen. Nukkumatilaa on myös matalalla parvella.

Makuuhuoneiden lattia

Lauta.

Makuuhuoneiden seinät

Paneeli.

Olohuoneen lattia

Lauta.

Olohuoneen seinät

Paneeli.

Kylpyhuoneen lattia

Laatta

Kylpyhuoneen seinät

Laatta

Wc

WC pesuhuoneen yhteydessä.

Sauna

Oma sauna

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone pukuhuoneen yhteydessä. Pyykinpesukone. Tuulikaapissa on kuivauskaappi.

Muut tilat

Rakennuksessa lisäksi tuulikaappi/eteinen.

Säilytystilat

Eteisessä ja kodinhoitohuoneessa kaapistot. Ulkona erillinen varastorakennus.

Auton säilytys

Pihalla autopaikat. Varaston yhteydessä autokatos (kapeahko).

Lisätietoja kohteesta

Mika Käsmä

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, METSÄASIANTUNTIJA

0400390016

mika.kasma@tunturilkv.com