Kohteet >

Pesiöläntie 6b

Pesiöläntie 6b

93400 Taivalkoski

Omakotitalo, Kaakkurivaara, Myllyoja
277,50 m², 3 mh, th, oh, k, rt, 2 wc, khh, 2 ph, pkh, s, autotalli

Mh. 297 000 €

Ladataan kohteen kuvausta...

Perustiedot

Kohdenumero

469

Kohdetyyppi

Omakotitalo

Sijainti

Pesiöläntie 6b

Kaupunginosa

Kaakkurivaara, Myllyoja

Kiinteistötunnus

832-408-6-55

Huoneluku

3 mh, th, oh, k, rt, 2 wc, khh, 2 ph, pkh, s, autotalli

Kerrosmäärä

3

Tontin omistus

Oma

Lämmitysjärjestelmä

Maalämpö. Asuintiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys.

Vapautuminen

Heti, sopimuksen mukaan

Pinta-alat

Pinta-ala

277,50 m²

Muu ala

108 m²

Muu ala lisätiedot

Rakennuslupapiirrosten mukaan asuinrakennuksen huoneistoala 277,5 m2. Kellariala 60,5 m2. Autotallin huoneistoala 47,5 m2. Pinta-ala saattaa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.

Tontin / tilan pinta-ala

5 400 m²

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta

297 000 €

Kiinteistövero

975 €

Muut maksut

Kaupan kustannukset: ostaja vastaa lainhuudon kustannuksista 161 eur, varainsiirtoverosta 3% kauppahinnasta sekä kaupanvahvistajan kulusta (128 eur puolitettuna myyjän kanssa.).

Energiankulutus

Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisessä käytössä ollut viimeisen vuoden aikana keskimäärin 15.000 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, asukkaiden määrästä, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta.

Kiinteistö ja rakennukset

Tehdyt korjaukset

Maalämpökone on noin kaksi vuotta vanha. Oleskelutilojen lattiaan on asennettu vinyylilankku. Rakennuksen sisäpintoja on maalattu viimeisen kahden vuoden aikana. Piha on laitettu kuntoon kesällä 2022.

Lisätietoja rakennusoikeudesta

Taivalkosken kunta, rakennusvalvonta. http://www.taivalkoski.fi/sites/default/files/rakennusjarjestys.pdf

Ranta

Oma ranta

Rannan tyyppi

Muu

Liittymät

Caruna sähköliittymä, Taivalkosken kunnan vesiliittymä. Kairan Kuitu -valokuituliittymä. Oma pienpuhdistamo jätevesille.

Kaavoitus

Ei kaavaa

Kiinteistön lisätiedot

Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset: Tieoikeus (Y2000-35907) / Leveys: 8 m. Rekisteröintipvm: 26.10.2000. Arkistoviite: 832:2000:76 Oikeutetut: 832-408-6-55 SOLINA. Rasitetut: 832-408-6-56 RANNATON VALTION ETUOSTO-OIKEUS Kiinteistö saattaa sijaita valtion etuosto-oikeusalueella (kiinteistön omistaja ole varmistanut asiaa Maanmittauslaitokselta). 1.1.2020 on tullut voimaan laki koskien valtion etuosto-oikeutta eräillä alueilla. Etuosto-oikeudella tarkoitetaan valtion oikeutta lunastaa myyty kiinteistö, määräosa kiinteistöstä tai määräala. Valtiolla on etuosto-oikeus vain sellaisiin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat tai joiden osa sijaitsee 1) maakunta-, yleis- tai asemakaavassa Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen tarpeisiin osoitetuilla alueilla tai enintään 1000 metrin etäisyydellä niistä, 2) enintään 1000 metrin etäisyydellä viestiasemista, tutka-asemista, lentopaikoista tai satamista, jotka palvelevat Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen vesi- tai ilmailuliikennettä, ja 3) enintään 1000 metrin etäisyydellä muista Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen käytössä olevista kiinteistöistä, jotka edellyttävät suoja-aluetta. KUNNAN ETUOSTO-OIKEUS Kunnalla on tietyin edellytyksin etuosto-oikeus kunnan alueella sijaitsevan kiinteistön kaupassa. Kunta voi kuitenkin käyttää etuostoa vain maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten. Etuosto-oikeutta ei ole, jos myyty kiinteistö tai myydyt kiinteistöt käsittävät 5000 m2 tai sitä vähemmän tai aviopuolisoiden välisissä kaupoissa, sekä myyjän ja hänen mahdollisen perillisensä tai tämän puolison välissä kaupoissa. KIINTEISTÖHANKINNAN LUVANVARAISUUS 1.1.2020 astui voimaan laki eräiden kiinteistöhankintojen luvanvaraisuudesta. EU-ja ETA-alueen ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen on saatava puolustusministeriön lupa kiinteistön hankintaan Suomessa. Lupa voidaan myöntää ennen luovutusta tai sen jälkeen, ja lupaa on haettava ennen luovutusta tai kahden kuukauden kuluessa kaupanteosta.

Energialuokka

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Rakennusmateriaali

Siporex, kevytbetoni.

Rakennusvuosi

2001

Lähipalvelut

Kauppa

Taivalkosken keskustan palvelut 1,5 km

Tilat ja säilytys

Keittiö

Laadukkaat keittiökalusteet. Jääkaappi, pakastin, uuni, keraaminen liesitaso, liesituuletin, astianpesukone, kivitaso. Ruokailutila keittiön yhteydessä. Ruokailutilasta on käynti parvekkeelle.

Keittiön lattia

Laatta

Keittiön seinät

Maalattu lasikuitutapetti

Makuuhuoneet

Kolme makuuhuonetta. Makuuhuoneiden yhteydessä on vaatehuoneet. Päämakuuhuoneesta on käynti wc:hen sekä lasitetulle parvekkeelle.

Makuuhuoneiden lattia

Parketti

Makuuhuoneiden seinät

Maalattu lasikuitutapetti, kuviotapetti

Olohuoneen lattia

Vinyylilankku

Olohuoneen seinät

Maalattu lasikuitutapetti

Kylpyhuoneen lattia

Laatta

Kylpyhuoneen seinät

Laatta

Wc

Kaksi erillistä wc:tä. 1-kerroksen kylpyhuoneen yhteydessä on wc-istuin.

Sauna

Oma sauna

Kodinhoitohuone

Pyykinpesukoneliitäntä, kaapistoja. Kodinhoitohuoneen yhteydessä on kuivaushuone sekä varastohuone. Kodinhoitohuoneesta on käynti ulos takapihalle.

Muut tilat

Asuinrakennuksen yhteydessä on lisäksi kahden auton autotalli sekä autokatos. Autotallissa on rasvamonttu. Pihalla on lisäksi kaksi liiteriä, koiratalo sekä laavu.

Säilytystilat

Runsaasti säilytystilaa; Makuuhuoneiden yhteydessä on vaatehuoneet. Kodinhoitohuoneen yhteydessä on kuivaushuone sekä varastohuone. Sisäänkäynnin yhteydessä on omassa tilassaan kuraeteinen. Parven yhteydessä on käyttöullakko. Kellarikerroksessa on 52,4 m2 harrastetila/varasto nosto-ovella. Harrastetilassa on säilytystilaa, riistankäsittelypiste sekä riistakylmiö.

Auton säilytys

Lämmin, kahden auton autotalli. Autokatos.

Lisätietoja kohteesta

Kastanja Sankala

PALVELUPÄÄLLIKKÖ, LKV, LVV, KAUPANVAHVISTAJA.

0407060282

kastanja@tunturilkv.com