Kohteet >

Sariolantie 13

Sariolantie 13

93470 Taivalkoski

Omakotitalo, Kynsiperä, Kuoliojoki
135 m², 3 mh, pirtti, keittiö, ph, s, wc, rantasauna, aitta, navetta

Mh. 89 000 €

Ladataan kohteen kuvausta...

Perustiedot

Kohdenumero

493

Kohdetyyppi

Omakotitalo

Sijainti

Sariolantie 13

Kaupunginosa

Kynsiperä, Kuoliojoki

Kiinteistötunnus

832-405-40-9

Huoneluku

3 mh, pirtti, keittiö, ph, s, wc, rantasauna, aitta, navetta

Kerrosmäärä

2

Tontin omistus

Oma

Lämmitysjärjestelmä

Asuintiloissa on sähkölämmitteiset kivipatterit. Kylpyhuoneessa on sähköinen lattialämmitys. Tuvassa on ilmalämpöpumppu sekä varaava takka-leivinuuni puuhellalla.

Vapautuminen

Heti, sopimuksesta

Pinta-alat

Pinta-ala

135 m²

Kokonaispinta-ala

184 m²

Muu ala

254 m²

Muu ala lisätiedot

Pihalla on aitta 24 m2, sekä suuri vanha karjarakennus noin 200 m2. Kuoliojokirannassa on hirsinen saunatupa, kerrosala 24 m2 ja terassi 6 m2.

Tontin / tilan pinta-ala

91 550 m²

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta

89 000 €

Kiinteistövero

170 €

Muut maksut

Kaupan kustannukset: ostaja vastaa lainhuudon kustannuksista 161 eur, varainsiirtoverosta 3% kauppahinnasta sekä kaupanvahvistajan kulusta (128 eur puolitettuna myyjän kanssa.).

Energiankulutus

Vuotuinen sähkönkulutus on nykyisessä käytössä ollut viimeisen vuoden aikana noin 15.000 kWh sisältäen lämmitys- ja taloussähkön. Asuinrakennus ei ole ollut kylmillään. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, asunnon sisälämpötilasta, asukkaiden määrästä, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta, iästä ja energiatehokkuudesta. Lämmityskustannuksia vähentää ilmalämpöpumpun käyttö sekä puulla lämmittäminen.

Kiinteistö ja rakennukset

Tehdyt korjaukset

Asuinrakennusta on laajennettu vuonna 1982. Kuistin katto korjattu vuonna 2020. Ilmalämpöpumppu on asennettu vuonna 2021. Pesuhuone ja sauna on remontoitu vuonna 2022. Vesipumppu on uusittu. Ulkoportaat on uusittu.

Lisätietoja rakennusoikeudesta

Taivalkosken kunta, rakennusvalvonta. http://www.taivalkoski.fi/sites/default/files/rakennusjarjestys.pdf

Ranta

Oma ranta

Rannan tyyppi

Joki

Liittymät

Caruna sähköliittymä

Liittymien lisätiedot

Oma porakaivo, vesipumppu. Vesipumppu on uusittu vuonna 2022. Lämminvesivaraaja noin 100 l, vanha. Vesijärjestelmä on toimiva, mutta asuinrakennukseen tulisi uusia varaaja sekä vesijohdot. Jätevesijärjestelmänä kaksi umpikaivoa. Jätevesijärjestelmä tulisi rakennuksen mahdollisen peruskorjauksen myötä uusia lakisääteiseksi. Korjauskustannukset on huomioitu myyntihinnassa. Porakaivovesi on tutkittu vuonna 2023. Kaivovesinäytteen pH-arvo alitti talousvedelle asetetun laatusuosituksen. Kaivovesinäytteen rautapitoisuus ylitti talousvedelle asetetun laatusuosituksen. Kaivovesinäyte täytti muiden tutkittujen ominaisuuksien suhteen talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -suositukset. Keittiön hanan yhteyteen on asennettu suodatin juomavettä varten.

Kaavoitus

Ei kaavaa

Lisätietoja kaavoituksesta

Taivalkosken kunta

Kiinteistön lisätiedot

VALTION ETUOSTO-OIKEUS Kiinteistö saattaa sijaita valtion etuosto-oikeusalueella (kiinteistön omistaja ei ole varmistanut asiaa Maanmittauslaitokselta). 1.1.2020 on tullut voimaan laki koskien valtion etuosto-oikeutta eräillä alueilla. Etuosto-oikeudella tarkoitetaan valtion oikeutta lunastaa myyty kiinteistö, määräosa kiinteistöstä tai määräala. Valtiolla on etuosto-oikeus vain sellaisiin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat tai joiden osa sijaitsee 1) maakunta-, yleis- tai asemakaavassa Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen tarpeisiin osoitetuilla alueilla tai enintään 1000 metrin etäisyydellä niistä, 2) enintään 1000 metrin etäisyydellä viestiasemista, tutka-asemista, lentopaikoista tai satamista, jotka palvelevat Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen vesi- tai ilmailuliikennettä, ja 3) enintään 1000 metrin etäisyydellä muista Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen käytössä olevista kiinteistöistä, jotka edellyttävät suoja-aluetta. KUNNAN ETUOSTO-OIKEUS Kunnalla on tietyin edellytyksin etuosto-oikeus kunnan alueella sijaitsevan kiinteistön kaupassa. Kunta voi kuitenkin käyttää etuostoa vain maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten. Etuosto-oikeutta ei ole, jos myyty kiinteistö tai myydyt kiinteistöt käsittävät 5000 m2 tai sitä vähemmän tai aviopuolisoiden välisissä kaupoissa, sekä myyjän ja hänen mahdollisen perillisensä tai tämän puolison välissä kaupoissa. KIINTEISTÖHANKINNAN LUVANVARAISUUS 1.1.2020 astui voimaan laki eräiden kiinteistöhankintojen luvanvaraisuudesta. EU-ja ETA-alueen ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen on saatava puolustusministeriön lupa kiinteistön hankintaan Suomessa. Lupa voidaan myöntää ennen luovutusta tai sen jälkeen, ja lupaa on haettava ennen luovutusta tai kahden kuukauden kuluessa kaupanteosta.

Energialuokka

H

Rakennusmateriaali

Hirsirakennus, alkuperäinen rakennusvuosi 1935/1945. Rakennusta on peruskorjattu ja laajennettu vuonna 1982.

Rakennusvuosi

1935

Lähipalvelut

Kauppa

Matkaa Taivalkoskelle 42 km, Kuusamoon 48 km, Posiolle 51 km, Syötteen matkailukeskukseen 68 km, Rukatunturille 73 km.

Tilat ja säilytys

Keittiö

Jääkaappi-pakastin, liesiuuni, pöytämallin astianpesukone, mikroaaltouuni. Puuhella.

Keittiön lattia

Lankku

Keittiön seinät

Hirsi

Makuuhuoneet

Yksi makuuhuone alakerrassa, kaksi makuuhuonetta yläkerrassa.

Makuuhuoneiden lattia

Muovimatto

Makuuhuoneiden seinät

Maalattu, tapetti, paneeli

Olohuoneen lattia

Lankku

Olohuoneen seinät

Hirsi

Kylpyhuoneen lattia

Laatta

Kylpyhuoneen seinät

Laatta, paneeli

Wc

Erillinen WC.

Sauna

Oma sauna

Kodinhoitohuone

Kodinhoitotilaa kylpyhuoneen yhteydessä.

Muut tilat

Pukuhuone, josta kulku tekniseen tilaan. Teknisestä tilasta on kulku ulos takapihalle.

Säilytystilat

Asuinrakennuksessa kaapistoja ja varastotilaa. Pihalla aitta ja vanha, purkukuntoinen karjarakennus, jotka toimivat varastotiloina.

Auton säilytys

Autolle pihapaikat.

Lisätietoja kohteesta

Mika Käsmä

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, METSÄASIANTUNTIJA

0400390016

mika.kasma@tunturilkv.com